Varför inte sammanstråla med tre fantastiska råvaror, vi har sommaren framför oss och det är nu som alla måltider skall avnjutas utomhus och därför så bjuder vi på en lätt anrättning som är ett måste att avnjuta i solen.
Ingredienser
- 8 st Vit sparris
- 1 l Vatten
- 1 st Citron
- 2 msk Socker
- 4 msk Smör
- 8 st Havskräftor
- 80 g Bleu du Vercors
- 4 nypa(or) Rödbetsgroddar
- 4 nypa(or) Rädisgroddar
- 2 nypa(or) Ramslök
Gör så här:
1. Skala sparrisen, koka den i saltat vatten med en lite socker och en halv citron, ca 4 min
2. Låt sparrisen få svalna i kylen
3. Skala havskräftorna och stek i rikligt med smör, ca 30 sekunder
4. bryt några små bitar av osten (Bleu du Vercors - Sassenage AOP)
5. Tvätta av groddarna och skotten
6. Grilla sparrisen på ena sidan och placera i botten på faten/tallriken
7. Lägg ostbitarna på den varma sparrisen
8. Placera havskräftorna på osten
9. Strö över med skotten och groddarna samt ramslöken
10. några droppar citron
Smaklig sparris
Tips
Servera med vår fantastiska tryffelmajonnäs, se länkat recept