GastroVin/Studio Nian

Sparristider

Föregående Nästa
P1030509.jpg
Varför inte sammanstråla med tre fantastiska råvaror, vi har sommaren framför oss och det är nu som alla måltider skall avnjutas utomhus och därför så bjuder vi på en lätt anrättning som är ett måste att avnjuta i solen.

Ingredienser

  • 8 st Vit sparris
  • 1 l Vatten
  • 1 st Citron
  • 2 msk Socker
  • 4 msk Smör
  • 8 st Havskräftor
  • 80 g Bleu du Vercors
  • 4 nypa(or) Rödbetsgroddar
  • 4 nypa(or) Rädisgroddar
  • 2 nypa(or) Ramslök

Gör så här:

1. Skala sparrisen, koka den i saltat vatten med en lite socker och en halv citron, ca 4 min


2. Låt sparrisen få svalna i kylen


3. Skala havskräftorna och stek i rikligt med smör, ca 30 sekunder


4. bryt några små bitar av osten (Bleu du Vercors - Sassenage AOP)


5. Tvätta av groddarna och skotten


6. Grilla sparrisen på ena sidan och placera i botten på faten/tallriken


7. Lägg ostbitarna på den varma sparrisen


8. Placera havskräftorna på osten


9. Strö över med skotten och groddarna samt ramslöken


10. några droppar citron


Smaklig sparris

Tips

Servera med vår fantastiska tryffelmajonnäs, se länkat recept