Som vi längtat, vårens alla primörer börjar att knoppas och jag tänker inte ligga på latsidan för att ta tillvara på varenda knopp och skott som ges. Vad sägs om en vit sparris sallad?
Ingredienser
- 2 knippe Sparris
- 1 dl Ramslök
- 1 dl Pumpafrön
- 1 dl Solrosfrön
- 2 msk Citron
- 2 msk Olivolja
- 1 krm Salt & peppar
Gör så här:
1. Skala sparrisen och hyvla den tunt
2. Rosta solrosfrön och pumpa kärnor i panna
3. Riv ned ramslöken i mindre bitar
4. Lägg sparrisen i djup tallrik
5. Låt löken och kärnorna falla fritt över sparrisen
6. Droppa över olivolja och citronsaft
7. salta och peppra
8. Avnjutes omgående
Tips
Denna sallad är som gjord som köttets tillbehör, eller varför prova salladen till en grillad majskyckling.