GastroVin/Studio Nian

Skaldjurstider

Föregående Nästa
r2.jpg

Grand Hotell Stockholm är fenomenala på att servera skaldjur och i oktober som alla andra år är det snart tid för att förfina sig lite extra och njuta av havets läckerheter.

Snart är det tid för Skaldjurens blöta tid, vart om inte på Grand Hôtel så njuter man av det mest dignande borden som fylls med havets läckerheter. På Grand Hôtel så kan man utan problem få i sig ett år av kallsupar och smakrika ting. Det man måste ha med sig i beräkningen för en kväll på Grand är att inte ha för bråttom. Man börjar såklart i hotellets klassiska bar för några utsökta drinkar och en del snacks. För att sen bli ledda till bordet av en som vanligt stilig hovmästare. Be gärna om den stora vinlistan som nu Fredrik Lindfors (Sommelier vinnaren SM 2016) huserar över och gör det med bravur. Inte helt enkelt att ta över en källare som två av våra bästa sommelierer har byggt upp under många år. (Lasse Solum och Johan Lagergren).  Vinlistan är fylld med skatter för alla plånböcker. Vi dricker mer enastående viner kvällen igenom och inte ett vin över 1000 lappen och vinerna är fantastiska. Ett måste, köp vin från producenten Malat som nu förövrigt ligger hos Vinopia.


Sen börjar resa, vi börjar alltid med ostron och då handlar det inte om ett dussin utan man njuter av de första serveringarna i timmar. För att sen ta ett gäng med humrar och kräftor. Att de serveras fina och smakrika sushibitar är fint, men något vi hoppar över då vi alla är riktigt konnässörer av ostron.


Återigen så är det lugnet som bygger en kväll med mycket nöje. Svensken är uppbyggd som så att är det buffé, då kan maten ta slut och gästerna kastar i sig maten, bra för krögaren men inte bra för magen. Njut ,njut och njut är mina ledord. För att få en plats på Grands Veranda så är det tid att boka nu för det är en mycket populär tid med skaldjur. Vi laddar sen ett år tillbaka, för snart är det oktober och då skall vi återigen njuta at Grand Hôtels fina smaker och service.