
Ingredienser
- 8 st Sparris
- 8 st Rädisor
- 1 knippe Mangold
- 1 knippe Spenat
- 100 g Purjolök
- 2 näve(ar) Tunnbröd
- 2 krm Salt och peppar
Gör så här:
1. Skala sparrisen, dela på den i cm långa bitar av hälften av dem.
2. De övriga sparrisarna hyvlas på tunt på mandolin, lägg i kallt vatten.
3. tvätta rädisorna och hyvla de tunt och lägg i samma vatten som sparrisen
4. Koka upp vatten med socker och salt, när vattnet kokar, dra av kastrullen och släpp ned sparrisen, låt de ligga i kastrullen 3 minuter. Ta upp och lägg på papper.
5. Plocka mangoldskott, spenat, tvätta av och torka.
6. Ta 5 cm av purjolök, skölj och dela på, sätt i i ung på 225 grader, låt löken vara i ugnen tills den är alldeles svart.
7. Bryt torkat tunnbröd som är stekt i smör.
8. Lägg nu upp allt på tallriken. Låt alla grödor falla fritt så lägger det sig fint.
9. Garnera med brödet och smula sänder purjolöken fint och pudra över.
10. Smaklig sallad
Tips
Ett gott tillbehör till en grillad vårkyckling, eller fungerar bra till en grillad köttbit.
Tryffel majonnäs är ett måste. Se recept i länk nedan.