GastroVin/Studio Nian

Vissa primörer är här!

Föregående Nästa
P1030311.JPG
Kan inte bärga mig, förlåt! Men det är nu som det börjar sprätta i kroppen och det är så härligt när alla våra primörer kommer som skott. De är inte allt Svenskt än, då tjälen knappt hoppat ur jorden. Men dessa grödor kommer från ekologiska bönder i Europa. Men snart är alla primörer Svenska på mina tallrikar.

Ingredienser

  • 8 st Sparris
  • 8 st Rädisor
  • 1 knippe Mangold
  • 1 knippe Spenat
  • 100 g Purjolök
  • 2 näve(ar) Tunnbröd
  • 2 krm Salt och peppar

Gör så här:

1. Skala sparrisen, dela på den i cm långa bitar av hälften av dem. 


2. De övriga sparrisarna hyvlas på tunt på mandolin, lägg i kallt vatten.


3. tvätta rädisorna och hyvla de tunt och lägg i samma vatten som sparrisen


4. Koka upp vatten med socker och salt, när vattnet kokar, dra av kastrullen och släpp ned sparrisen, låt de ligga i kastrullen 3 minuter. Ta upp och lägg på papper.


5. Plocka mangoldskott, spenat, tvätta av och torka.


6. Ta 5 cm av purjolök, skölj och dela på, sätt i i ung på 225 grader, låt löken vara i ugnen tills den är alldeles svart. 


7. Bryt torkat tunnbröd som är stekt i smör. 


8. Lägg nu upp allt på tallriken. Låt alla grödor falla fritt så lägger det sig fint. 


9. Garnera med brödet och smula sänder purjolöken fint och pudra över. 


10. Smaklig sallad

Tips

Ett gott tillbehör till en grillad vårkyckling, eller fungerar bra till en grillad köttbit.

Tryffel majonnäs är ett måste. Se recept i länk nedan.