GastroVin

Pocherad torsk med brynt soyasmör och mandlar

Föregående Nästa
foodfolder-pocherad-torsk-3
foodfolder-pocherad-torsk-2
Lyxigt och enkelt i sin helhet - Pocherad torsk.

Ingredienser

  • 400 g Färsk torsk
  • 1 l kokande vatten
  • 1 knippe salvia
  • 2 dl handskalade räkor
  • 3 st morötter
  • 1 dl skållad mandel
  • 3 msk japansk soya
  • 100 g smör
  • 3 tsk salt
  • svartpeppar
  • selleri blad

Gör så här:

Koka vatten och salt med salvia i 5 minuter.


Bryn smöret, häll i soya och låt koka upp. Häll ned mandlar och räkor precis innan fisken är klar.


Skiva morötterna med en potatisskalare, garnera tallriken med strimlorna.


Lägg i fiskbitarna, lägg på locket och drag stekpannan/kastrullen åt sidan.


Efter 1 1/2-2 minuter är fisken lagom kokt och skivig, ta upp med hålslev. Dra av eventuellt skinn.


Lägg upp fisken och häll på  såsen, smaka av med svartpeppar och ev. salt. Garnera med selleriblad



Drick gärna en frisk Riesling till;