Ingredienser
- 6 st Pilgrimsmussla
- 1 st Majslolv
- 1 dl Panko
- 8 msk Smör
- 1 dl Grädde
- 2 dl Mjölk
- 1 st Lök
- 0.5 dl Vetemjöl
- 1 msk Tryffelolja
- 1 dl Färska örter
- 1 tsk Salt och peppar
Gör så här:
Rensa musslorna från sin muskel och tvätta av de, lägg i en form med papper i botten så det får torka till. Ställ in i kylen.
Skär av majsen från kolven, ta hälften och lägg i en bunke tillsammans med vetemjölet och Panko, salta och peppra, det kommer att bli ”degigt! Ställ i rumstemperatur.
Ta den andra hälften av majsen och bryn i en kastrull med en hackad lök, låt allt få fin färg, tillsätt grädde, mjölk och smaka av. Låt allt bli mjukt och mixa sen till en len kräm. Tryffeloljan rör vi i precis innan servering.
Plocka örter och blad, lägg ned i en bunke med fuktat papper, ställ in i kylen.
Stek majsen i rikligt med smör så all majs blir krispig och får fin färg, håll varmt.
Vid servering, stek musslorna någon minut på varje sida, de skall få en fin yta men fortfarande vara råa i mitten, dela på de vid servering, salta och peppra, värm majskrämen och lägg krämen i botten, sen musslorna, strö den stekta majsen över musslorna, garnera med örter, blad. Smaklig spis!
Tips
Löjligt gott med en flaska vin till detta, varför inte en Chardonnay med ett uns fatinteriör och en liten del fetma?