GastroVin/Studio Nian

Petite Petit perfekt grillvin

Föregående Nästa
P1040709.JPG
Galenskap på hög nivå, kvällen till ära så dricker vi riktigt bra och smakrik vin från Lodi i USA. Vinet som får oss vintokar till att bli på extra gott humör. Vi kommer att sörpla dessa droppar till Grillad lammlägg och inget bättre än till detta så serveras varma solstrålar ifrån en vacker skärgård.

Beskrivning:

Dessa vinproducerande grabbar har jag följt i säkert 10 år. Stötte på dem ut av ”misstag”, snubblade lite över flaska som hade spektakulärt kul label, och label drinkers som jag är, så provade jag vinet och fäll pladask. Micheal & David har en stor och bra bred på sina viner, men det som gör det så bra är att vinet är som skapt för den svenska vindrickaren. Vinet smakar mycket, länge och super gott.


”Ägarna Michael & David Philips har varit druvodlare i Kalifornien i sex generationer sedan 1850, men det första egna vinet producerades först 1984. Fokus ligger på Zinfandelviner gjorda på druvor från gamla vinstockar samt Rhônevinsblandningar och druvviner från Rhônevinsdruvor som Viognier och Syrah.”


För att förbereda köttet på bästa sätt så grillas köttet först för att sen få ta plats i ungen, vill man så kan man brassa på köttet en gång till på grillen, och det är något vi gör denna kväll så bredvid köttet så ligger det en skara med gröna sparrisar och gassar sig på grillens heta galler. För att få en avrundning i rätten så tillämpas bäst en kräm på persiljerot. Vinet gillar även sötma från tallriken och det löser vi med ett gäng tomater som även de fått grillas.


Rätten behöver mycket smak från vinet eftersom rätten i sig är smakrik. Sältan från rimningen och det smakrika fettet som läggen alltid ger med sig av, vill ha stor och kryddig frukt för att inte ta över i gommen. Tomaten har som jag beskrev och det gillar speciellt vinets viol och körsbärstoner. Sparris med fin syra, och gör att vinet aldrig känns för tungt. Vilken middag, vilket vin och vilket gott recept.


Vinet finns hos Janake Wine och här kommer numret för att lätt finna det på monopolet.  

Tips

Petite Petit finns även i Magnum flaska. Ett vin som går utmärkt att spara i 5-8 år. Glöm inte att spana in dras andra viner som Incognito, Zeven Deadley Zin, Rage Zin och speciellt så släpper monopolet den 8:e Juli ett gäng av deras fantastiska Cabernet Sauvignon Freakshow.... Ett måste till sommarens grillade revben.