Beskrivning:
Visst tillhör Firman Kurt Angerer toppen av vinproducenter i Kamtal, jag har arbetat med gårdens viner i över 10 år, följt årgångar från husets alla stilar. Deras historia som håller sig till 150 år innebär att vinet sitter i familjens själ. Deras viner är alltid rena och snygga. Totalt klara och det är naturligt gott att inhysa sippar av deras viner. Som sagt att familjen sätter naturen och vinstockarna i centrum, det tycks kännas med stor klarhet i varje årgång.
Doften är ren och har tydliga toner av höstens äppelkött, skalen från de gula mer mogna äpplena. Ljunghonung och fina mineraler. Smaken är balanserad och har längd. Pigg syra och friska gröna frukter leker länge med smaklökarna.
Brödets frasighet med nytta av majjons fetma, de två livas upp ordentligt av vinet friska frukt. Räkornas lättsamma sötma och äggets gula, jo jag tackar. Gruners kryddighet och örtighet kommer fram och vinet växer i smak. Att en färsk dillvippa kan göra så gott för ett vin är något ni själva får känna på hur bra det blir.
Vinet finner Ni hos www.winefinder.se
Tips
Passar galant till nykokt hummer med några droppar citron. funkar tokbra till asiatisk mat, och då gärna fisk med lättsam pensling av soya.