GastroVin/Studio Nian

Grüner Veltliner Kies

Föregående Nästa
P1060705.jpg
12431190_10206606604938039_1558197342_n.jpg
Ett vin som gör sig otroligt bra till höstens smakrika skaldjur, jag kommer att njuta av vinet till frasiga Croissanter och färska räkor. Kanske låter för enkelt i vissas öron, men för en enkel person som jag, så är denna kombo rent ut sagt lysande.

Beskrivning:

Visst tillhör Firman Kurt Angerer toppen av vinproducenter i Kamtal, jag har arbetat med gårdens viner i över 10 år, följt årgångar från husets alla stilar. Deras historia som håller sig till 150 år innebär att vinet sitter i familjens själ. Deras viner är alltid rena och snygga. Totalt klara och det är naturligt gott att inhysa sippar av deras viner. Som sagt att familjen sätter naturen och vinstockarna i centrum, det tycks kännas med stor klarhet i varje årgång.


Doften är ren och har tydliga toner av höstens äppelkött, skalen från de gula mer mogna äpplena. Ljunghonung och fina mineraler. Smaken är balanserad och har längd. Pigg syra och friska gröna frukter leker länge med smaklökarna.  


Brödets frasighet med nytta av majjons fetma, de två livas upp ordentligt av vinet friska frukt. Räkornas lättsamma sötma och äggets gula, jo jag tackar. Gruners kryddighet och örtighet kommer fram och vinet växer i smak. Att en färsk dillvippa kan göra så gott för ett vin är något ni själva får känna på hur bra det blir.


Vinet finner Ni hos www.winefinder.se

Tips

Passar galant till nykokt hummer med några droppar citron. funkar tokbra till asiatisk mat, och då gärna fisk med lättsam pensling av soya.