GastroVin/Studio Nian

Kryddiga Lammlägg

Föregående Nästa
P1020887.JPG
Det kokas alldeles för lite lägg i denna avlånga land, ta vara på denna utmärkta fina och smakrika köttbit.

Ingredienser

  • 1 kg Lammlägg
  • 1 dl salt till rimmning
  • 2 st Gul lök
  • 4 klyfta(or) Vitlök
  • 2 msk Curry
  • 2 msk Torkad ingefära
  • 5 st Lagerblad
  • 1 msk Nejlika
  • 2 Gurkmeja
  • 2 msk Socker

Gör så här:

1. Putsa och tvätta av läggen i kallt vatten


2. lägg lammet i en stor kastull med saltat vatten, låt stå över natten


3. koka upp lammet med nytt vatten och skumma av


4. lägg i delad gullök, nejlika, lagerblad och vitlök


5. låt sjuda i ca 3 timmar


6. lägg upp på grillgaller 


7. sätt ungen på 160 grader


8. rubba in alla kryddorna (torkad ingerfära, socker, gurkmeja och curry)


9. låt lammet få gotta i sig i ungen i ca 1 timme


10. klart att servera

Tips

Servera klassisk rotmos till denna lammrätt eller varför inte en gräddig gratäng som är smaksatt med kryddpeppar och torkad kummin.

Drick ett gott rött vin till lammet, gärna från Au Bon Climat Pinot Noir, eller varför inte något gott från Sydafrika av druvan Tinta Barocca.