GastroVin

Pinotage & Burgare

Föregående Nästa
P1050343.jpg
Kött.JPG
image.jpeg (1)
Bisarrt bra tryffelburgare, kräver sitt vin och vi drar oss åt de sydafrikanska vinerna och lämnar plats åt deras nationaldruva Pinotage. Mycket smak av bästa kött, då kan inte det bli annat än bra med dessa smakrika droppar.

Beskrivning:

The Owl Post Pinotage tillhör Neethlingshofs prestigeserie; ”The Short story Collection” som fokuserar på gårdens filosofi och historia. Djurmänniska som jag är så bryr jag mig mycket om hur naturen har sin gång. På Neetlingshof så sätter man upp stora stolpar i vingårdarna enbart för att trakten ugglor (Se label) skall kunna slå sig ned och spana in vingårdarnas husdjur så som möss och andra gnagare. Man kan säga att dessa djur blir som plockgodis för de stora fåglarna och, med hjälp av att fåglarna håller ”rent” så blir skaderisken på rankorna befintligt mindre.


100 % av druvan Pinotage. Återigen en druva som får mycket obefogat skit. Ta druvan för vad den är och njut av kvalitet och frukten som den blir. Jag gillar verkligen Pinotage av fler anledningar. Vinet är dovt och vackert sett i mitt glas, doften är varm och inbjudande. Toner av vanilj och härlig ek finner jag både i doften och smaken. Ett balanserat vin fin bärighet, galanta tanniner och ett långt avslut.


Burgare gjorda på svenskt högrev, en stor del fett, formas och steks i mängder med smör. Smaksätts med svartpeppar och salt. Se recept nedan. Majonnäsen och den picklade löken är ett måste. Likaså med brödet. Smörstekt surdegsbröd. Alla smaker har sin plats i kalaset och ingen får glömmas bort.


Vinet vill ha något att bita iför att släppa mer på sin personlighet och det får vinet genom köttets feta smak och protein. Majonnäsen rundar av viner och får en mjuk känsla i munnen. Lökens inverkan blir som att man kryddar upp vinets syra. Brödet smörjer vinet och frasigheten består en lång tid i munnen och detta är vad man kallar fredagsmys.


”Neethlingshof är medlem i Biodiversity & Wine Initiative som är en föregångare mellan Sydafrikas vinindustri och sektionen för bevarande av Sydafrikas natur. Man kan beskriva det som att de arbetar på liknade sätt som på ekologiska vingårdar men har gått steget längre, då man vill bevara sydafrikas natur och växtkultur. Farmen är även Integrity & Sustainability Certifierad. I Neethlingshof vingårdar arbetar man för att allt ska vara så naturligt som möjligt, varför man tagit bort en del av vinet och istället planterat buskar och träd där.”


Länk till vinet.

Tips

Skippa pommes denna gång och njut av kött och vin.