GastroVin/Studio Nian

Kroatien är så här bra!

Föregående Nästa
Kroatien är ett vinland som jag borde kunna mer om, ett land som gör viner med riktigt hög klass. Jag har sen vinerna anlänt, blivit mer nyfiken på landet och dess viner. Vi borde prova mer viner från denna vinland.

Beskrivning:

Vinet som fick stå till tjänst är 2010 Korlat Cabernet Sauvignon. (Nr: 70707 222 PIX) (89p) Ett vin som slår mig på nosen direkt. Hade förväntat mig en lättare doft av urvattnade svartavinbär men så fel jag hade. Doften är stor och vinet är proppat med plommon, jordighet, örter och fantastiska moreller.


Smaken är bred och balanserad, kryddig med inslag av samtliga dofter. Vinet har en eldighet och fat ton som gör vinet stort och elegant. Jag fick bita mig i läppen och dra på en sked till med Bea över min grillade fläsknacke från Patanegragrisen. 


"Va inte rädd för att ladda på med smaker i maten till detta vin, för de klarar av de mesta i hetta och smakrikedom. Mycket överraskad över hur vinet är skapt. Kan inte säga att vinet skall drickas nu eller om 4 år, för mig så var vinet perfekt i just detta nu."