GastroVin/Studio Nian

Vinerna med kropp och själ

Föregående Nästa
Kroatien är ett vinland som jag borde kunna mer om, ett land som gör viner med riktigt hög klass. Jag har sen vinerna anlänt, blivit mer nyfiken på landet och dess viner.

Beskrivning:

Efter jag tagit första sippen av Cabben så insåg jag att Syrah inte kommer att vara ”lugnare” och rätt gjort så. Efter 2 timmar i karaff så var vi redo att ta hand om vinet. På tallriken hade vi laddat med grillade ribbs, som blev kvar från julbordet. Penslade med ingefära, chili och peppar. (Fredde i Solsidan, känns torr om man jämför med våra mängder glace). I glaset har vi nu 2010 Korlat Syrah (Nr: 70139 222 PIX) (92p) Håll i hatten, doften är kraftig, stora mängder av mocka, choklad, kakao, mogen röd frukt och fat. Smaken är som sin doft men vinet spär på med galet härliga tanniner och frukt. Viner smakar mycket och länge. Vitpepparn och ceder toner kommer som ett fint efterlängtande kroppsdel. Vinet är mycket, mycket bra. Skall inte jämföra länder, men tänk er en soldränkt Shiraz från bättre Terroir i Australien.


Kan inte annat än fylla på glaset ytterligare en gång och ta tag i nästa revben och slita det i stycken med mina ny polerade gaddar. Samma tecken visar detta vin som föregående att man behöver inte vara rädd att ladda på med smaker som sälta, fetma och sötma i maten, vinet tål mycket smaker. Min enkla plädering blir att vinet är strålande. Drick i dag, glöm ett år eller två i källaren, jag tror inte att vinet kommer att tappa, men återigen. Vinet är perfekt just nu.


%MCEPASTEBIN%