GastroVin/Studio Nian

Föregående Nästa
papaya1.jpg
P1050610.JPG
Fett, smörigt, överdådigt och total odrickbart… Nä inte det! Ett vin med gedigen kropp, välsvarvad med ytterligheter som rostad majs, soltorkad gul frukt med lagom ton av fat och krämighet, så beger vi oss till andra sidan och provar detta vin.

Beskrivning:

Att jag är stilla galen i denna typ av vin har ingen missat. Jag gillar när det är stort, smakrikt och har karaktär, får jag lägga till en fruktighet och kyla i glaset så är jag mer än nöjd. Smakar gör jag på vinet många gånger innan jag ger mitt slutliga svar om hur mineralerna och syran är i ett vin. Och i denna pava så har vinet all den där storheten som många kan få för sig att kalla fet och odrickbar. Det man inte har insett då, är att vinet har en ryggrad som är mycket mer intressant än att bara utge sig för första mötet. Det kan jämföras med oss, varför bara titta på utseendet? Det snygga sitter i hjärta, hjärna och ryggrad, hur kul är det med ytlighet, inte så kul.


I glaset mitt har vi 2015 Michael David Chardonnay. En producent som har ett stort hjärta till att göra mycket bra viner i rimliga prisklasser. Denna gång kommer vi njuta av Pia:s smakrika torskbitar som friterat och sällskapar med papaya, jordnötter, koriander och mango. Alla dessa smaker förutom torskens smak finner vi i vinets palett. Och det är i detta läge som vinets friska och fräscha stil får komma till sin rätt. Låt er inte vänta på att testa den här kombon, vinet finns på bolagets beställningssortiment, men de är snabba som få, så efter ett par dagar så finns dina flaskor på valfritt monopol. Smaklig spis.


”Ägarna Michael & David Philips har varit druvodlare i Kalifornien i sex generationer sedan 1850, men det första egna vinet producerades först 1984. Fokus ligger på Zinfandelviner gjorda på druvor från gamla vinstockar samt Rhônevinsblandningar och druvviner från Rhônevinsdruvor som Viognier och Syrah.”


 


Länk till vinet.

Tips

Ett vin som passar perfekt till Skrei med bryntsmör och rostade hasselnötter.