GastroVin

Halstrad lax med vita primörer

Föregående Nästa
P1030421.JPG
När den norska laxen är som godast, nyfångad och tillredd av mjuka händer och med ett skarpt sinne. Det är denna rätt om blir fredagsmyset i vårat kök denna afton.

Ingredienser

  • 600 g Lam @salmalax
  • 1 st Blomkål
  • 4 dl Mjölk
  • 6 msk Laxrom
  • 2 msk Smör (till stekning av lax)
  • 1 krm Salt och peppar
  • 1 cl Citron

Gör så här:

1. Koka blomkålen till den är mjuk i mjöl och salt.


2. Häll av mjölken och mixa omgående. Skvätt på med mjölk till valfri tjocklek.


3. Salt och peppra, droppa i några droppar med citron, precis innan servering.


4. Rosta blomkålen i torrpanna. Salta och peppra


5. Stek laxen på två sidor snabbt. max 1 minut på varje sida. Den skall vara näst intill rå i mitten (Salma lax)


6. Lägg upp laxrommen på tallriken. Gör ett "ägg" av krämen och låt blomkålen så inta tallriken. 


7. Servera laxen direkt från panna.


8. smaklig spis.

Tips

Vill man ha mer "tillbehör# till så varför inte kokt nypotatis med en dillkrona. Blir strålande gott med en sallad där citron eller grapefrukt finns med.