GastroVin/Studio Nian

Grönkålssoppa med frikadeller

Föregående Nästa
kålsoppa.jpg
primörer.jpg
Använd säsongens primörer, de smakar alltid mest, använd er av vår fantasi så kommer kvällens värmande soppa att smaka ljuvligt.

Ingredienser

  • 800 g grönkål
  • 200 g vitkål
  • 2 l grönsaks buljong eller köttbuljong
  • 3 msk Soya
  • 2 msk Honung
  • 4 msk Smör Ekologiskt
  • 1 st Gullök (normalstor)
  • 350 g Kalvfärs
  • 1 tsk Socker till färs
  • Salt
  • peppar

Gör så här:

Stek på kålen och löken i smöret tills det får ordentligt med färg.


Häll på honung och soja, låt koka ihop, på med buljongen. 


Låt smått skjuda i 15- 20 min 


Tid för att rulla frikadeller, gör de små och de behöver inte se likadanna ut alla. 


Lägg försiktigt ned frikadellerna i den heta soppan. 


När du ser att frikadellerna är uppe vid ytan så är de klara. 


Det sista vi gör är att smaka av soppan, behövs det mer salt, peppar, sötma eller syra?


Ät och njut, ett gott bröd med tempererat örtsmör är aldrig fel.  


Passande vin;