GastroVin/Studio Nian

Grillen brinner

Föregående Nästa
DSC_0749.JPG
P1050079.JPG (1)
Än så får inte grillen ta ledigt inför vintern, varför inte grilla året runt? Här kommer några smakrika revben från svensk gris och känd bonde.

Ingredienser

  • 2 kg Revben (Domta gris)
  • 4 l Vatten
  • 3 st Lök
  • 5 st Långpeppar
  • 4 st Morot
  • 2 st Chili
  • 4 st Vitlök
  • 2 dl Olivolja
  • 2 st Citron
  • 1 dl salt

Gör så här:

1. Putsa och tvätta revbenen. 


2. Lägg ned i stor gryta och täck med vatten


3. Låt vattnet koka upp med långpeppar, morot och rikligt med lök samt salt


4. Skumma av så buljongen blir klar och användbar för senare middagar


5. Låt sen revbenen sjuda tills de är på väg att falla av från benet


6. Ta upp och pensla med mixad chili, vitlök och olivolja.


7. Lägg på grillen och under tiden ni grillar på pensla vidare med marinaden


8. Grilla gärna några citroner, det är alltid gott till kött


9. Smaklig grill

Tips

Klassikt med en potatisgraäng eller varför inte en smakrik sallad gjord på höstens grödor.