Att kött inte skulle passa till vitt är något jag fortfarande hör, det är fel säger jag med stora bokstäver. Vit Bourgogne och fläsk är galet gott.
Ingredienser
- 1 kg Fläsksida
- 1 msk Chili flakes
- 1 msk Kummin
- 1 msk Torkad dill
- 1 msk Malen stjärnanis
- 1 msk Curry
- 1 msk Torkad paprika
- 1 msk Salt
- 1 msk Svartpepppar
Gör så här:
1. Ta en stor bit fläsk (Helst Nibble gård) Torka av fläsket
2. Sär små tunna skåror i svålen
3. Salta och peppra ordentligt
4. Het stekpanna utan fett, lägg ned fläsket och låt alla sidor få en vacker yta
5. Blanda alla kryddor
6. Ta kryddblandningen och rubba i fläsket.
7. Sätt ugnen på 175 grader och lägg upp fläsket på ett litet bleck
8. Låt nu köttet få gotta i sig i ugnen ca 2 timmar. Håll koll, så att Ni inte ställer blecket för högt upp i ugnen, då det finns risk att köttet bränns.
9. Ta ut fläsket ur ugnen, skär i valfri tjocklek
TESTA ÄVEN ATT GRILLA
Gott till
Tips
Passar perfekt till en rotfruktgratäng eller en krämig risotto med en viss del tryffel
Iglaset denna gång har vi 2014 Macon Lugny Bourgone blanc köper via www.winefinder.se