GastroVin

2016 Jurtschitsch Zweigelt Rosé

Föregående Nästa
Rose 1.jpg
IMG_0103.jpg
Solen strålar oss varma och heta, då måste vi svalka oss med ett glas rosévin och inte vilket som helst, till vinet så finns det såklart mat till, somrig mat så klart.

Beskrivning:

Kvällens första och svalkande vin är 2016 Jurtschitsch Zweigelt Rosé, som ni alla hänger med på så är det 100% av druvan Zweigelt, och denna druva för oss, så underskattad. En druva som jag vill se mer av på marknaden. Gillar druvan som är en korsning av druvsorten St. Laurent och Blaufränkisch, vinerna får ett djup, en kryddighet och en fin fruktighet. Detta rosévin har det som vi önskar.


Vinet har en friskt och tydlig ungdomlighet, pigga mineraler och fin spritighet. Sommarens varma röda bär är med oss i både nos och smakpalett. Fina vildhallon och cest från apelsin och Grape. Och såklart kommer druvans personlighet in med örtighet och ett uns av kryddighet. Ett vin som vi mer väljer till mat än att bara sitta och sippa på det, som förövrigt inte alls är fel.


”Musten får jäsa i temperaturkontrollerade ståltankar. Efter avslutad fermentering ligger vinet kvar i samma tankar tillsammans med jästfällningen fram tills buteljering.”


Till detta vin så passar det alldeles utmärkt med Lina & Fridas Summer Rolls med krispiga grönsaker och limemarinerade räkor.