GastroVin/Studio Nian

2013 ALLESVERLOREN TRÉS VERMELHOS

Föregående Nästa
P1050608.JPG
image.jpeg (1) (1)
39% Souzao 32% Tinta Barocca 29% Touriga Nacional, en druvblend som kanske inte är den vanligaste, en blandning som får mig att bli nyfiken och lag lovar att fler kommer bli det. Tillsammans med Terese fantastiska kyckling så skall vi unnas oss något gott i glaset.

Beskrivning:

Kycklingen är inne ugnen det börjar dofta örter, rotfrukter och sporadiska drag av krispigt kyckling skinn från ungen, bordet är dukat och vinet är dekanterat, vi slår oss ned och vi börjar dofta på vinet. Jag drar tillbaka min nos rätt omgående då vinet är nyvaket och rätt så kaxigt i sin doft. Tänker mig att jag beskådar denna dova och djupa pjäs någon minut för att ge mig på att sniffa igen. Vinet öppnar sig fort och nu översköljs jag av toner av mörka bär, rostade fat, vanilj, choklad. Smaken är kraftig men ända gentil. Varm bärighet med inslag av örter och kryddor, goda tanniner och bra syra i vinet som gör det balanserat och välsmakade.


Kycklingen är precis sådär saftig i köttet som vi önskar och skinnen är knaprigt och smakrikt. Rötterna med sin sötma och textur gör vinet väldigt bra då de stäva tanninerna mjuknar upp och vitlökens smakrikedom gör vinet allt gott. En helt vanlig tisdagskväll kan bli hur bra som helst. Prova ni med.


”Allesverloren, "allt är förlorat", fick sitt namn då familjen vid hemkomst, efter ett besök i Stellenbosch, fann bostadshuset nedbränt och boskapen stulen. Den nuvarande ägaren och vinmakaren, Danie Malan, är femte generation i familjen Malan och en stor personlighet med tillika stor kroppshydda. Danie är en före detta rugbyspelare vilket avspeglas i hans viner. Det är kraft och långt liv och länge kvarsittande eftersmak som han strävar efter, dock är de aldrig aggressiva utan tvärtom mycket generösa, precis som Danie själv. Området är ett förhållandevis hett, varmt och torrt distrikt och nederbörden är i genomsnitt endast 450 till 600 millimeter. Konstbevattning har inte tillåtits förrän helt nyligen.”


Länk till vinet