GastroVin/Studio Nian

Färs eller pärs... vi gör de godaste burgarna

Föregående Nästa
image.jpeg (96)
Är det fest så är det, vilken dag i veckan det än är så skall det firas. Vi firar något varje dag, och det kan ni också göra. Burgare stora som små, vi gör de mindre denna gång, så det får plats fler i kistan.

Ingredienser

  • 600 g Nötfärs (Svensk)
  • 2 st Ägg
  • 1 tsk Salt och eppar
  • 1 st Chili
  • 1 dl Dill (hackad)
  • 2 st rödlök
  • 1 dl Ättika
  • 1 dl Salt/socker
  • 3 dl Vatten

Gör så här:

1. Blanda nötfärsen (Svensk) med salt och peppar.


2. Hacka chilin och dill


3. knäck i två ägg (frigående utomhus)


4. Bland allt igen och låt stå i kylen i en timme.


5. Forma burgarna till valfri str. Tips 50-60 gram per burgare när det är för mingel/fest


 


6. Skala rödlöken


7. Skiva den tunt på mandolin


8. Koka upp lagen och slå över löken. Ställ in i kylen och låt kallna


9. Häll av löken och servera med "tryffelmajo" och burgaren.

Tips

Rosta surdegsbröd (Green Rabbit) och slå några droppar olivolja över, använd som bröd till burgaren.