Varför alltid äta ost med färsk frukt och grönsaker, som i sin del enbart förstör för allt vin. Testa att värma upp osten och låt smakerna bli varma i din kropp. Än är det inte vår ute så än så länge är det den sprakande brasan som gäller.
Ingredienser
- 1 st Brieost
- 4 msk Honung
- 1 dl Hasselnötter
- 1 dl Mandel
- 1 dl Persilja, dill och gräslök
- 1 msk Salt
- 1 dl Valnötter
Gör så här:
1. Ta en hel Brieost.
2. Lägg osten i ett fat som tål högvärme
3. Häll över nötterna och mandel
4. Salta med flingsalt och fördela honungen över nötterna
5. Ställ in allt i ugnen på 180 grader
6. Vänta ca 10 minuter, stick ned en tandpetare och känn om osten är ljummen
7. Ätes omgående och föredras att avnjutas med sked, låt alla hackade örter falla över den rykande osten
8. Lycka till
Tips
Denna rätt är perfekt till Buffén, tar inte så lång tid att förbereda och varför inte bjuda på denna ost till kvällens sprakade tv program när det infaller fredagsmys.