GastroVin/Studio Nian

Pippi & Pinot Noir

Föregående Nästa
P1050345.jpg
P1030211.JPG
P1030211.JPG
Att USA och dess viner ligger mig nära om hjärtat, de vet alla som känner mig. Är det sen en vacker och sensuell Pinot Noir som beskådar mig från sitt kristallglas, då är jag mer än nöjd. Detta vin är ett av de bästa Pinot Noir jag provat under detta år.

Beskrivning:

Pinot Noir och anka är en förträfflig kombination. Och tack vare vinets fruktdrivna men ändå balanserade stil kommer göra sig perfekt till min anka. i glaset har vi 2015 Huntington Pinot Noir Santa Barbara.


Doften av vinet är en fröjd, fina toner av svala röda gubbar, med en viss örtighet och blöt kalksten. Druvtypisk och så med en liten extra fjäder i hatten så adderas Sonomas generösa fruktighet till detta. Med ett resultat av att vinet är så bekvämt i min gom.


”Pali historia började 2005 när entreprenörerna Tim Perr och Scott Knight slog samman sin kunskap och deras passioner var att grunda en vingård dedikerade till att producera små partier av hantverks Pinot Noir, deras favorit druva. Det gångna året (2015) firade vingården sin 10 år årsdag. Som även är uppkallad efter Tim och Scotts hemstad Pacific Palisades (Pali för kort), som ligger på västra sidan av Los Angeles. Många av vinerna bär namnen på Pacific Palisades stadsdelar (Huntington, Riviera, och Bluffs) och gator (Charm Acres). ” År 2007, efter att producera två framgångsrika årgångar av Pinot Noir, Palin så flyttade produktion till anläggning i Lompoc. De byggde en ny, större, toppmodernt vineri. Den nya Pali winery var Lompoc första byggnad som var just gjord för vinframställning.”


Ankans feta smaker blev bedårande kär i vinets unga frukt, juicen från ankan fick koka upp med apelsin och grädde, en skvätt soya gjorde att vinets fruktighet kom fram på ett fint sätt och det som händer då är att visar frukten sig i vinet så gör gärna såsen sin del av upplevelsen och levererar sin fina smak av söt apelsin. Torkad grönkål med sin frasiga textur, blir som ett extra nummer och får vinet till att bistå med kropp och tannin. Sältan från kålen gör vinet harmoniskt.


Prova på detta recept och köp vinet, ni kommer inte bli besvikna! Skål och njut idag, tro inte det blir bättre i morgon.


Länk till vinet..

Tips

Vinet är som bäst med mat som har en viss sötma, en viss fetma och ett uns av sälta. Skulle vilja prova vinet till halstrad Gös med pepparrot och en Burre Blanc smaksatt med rökt kaviar.