Ingredienser
- 2 st Ankbröst
- 1 krm Salt och peppar
- 1 st Apelsin
- 1 dl Grädde
- 1 dl Ankfett
- 1 knippe Grönkål
- 1 dl Krasse
- 3 msk Olivolja
Gör så här:
1. Skär små fina linjer i ankans fettkappa, detta gör man för att fettet inte skall dra ihop köttet.
2. Salt och peppra köttet
3. Stek fågeln på fettkappan först, (Stek från kall panna)
4. Låt ankan få fin färg runt om
5. Kör in fågeln i ugnen på 125 grader. Låt gå till inne temperatur på 53 grader.
6. Använd allt fett från pannan och blanda i juicen från en apelsin, koka upp med grädden. Smaka av med salt och peppar
7. Ta grönkål och riv ned i mindre bitar(ta bort stammen), häll lite olivolja och salt över, ställ in i ugnen på 160 grader i 1 timme.
8. Klipp krassen fint.
9. Låt köttet vila i 15 minuter, skiva upp i tunna skivor.
10. lägg såsen i botten, lägg sen på ankan, strö den torkade kålen över tillsammans med krassen.
11. Njut av en perfekt anka.
Tips
Varför inte prova på att göra hasselbackspumpa till denna rätt.