GastroVin/Studio Nian

Franskt ankbröst

Föregående Nästa
P1030211.JPG
Ankbröst är ett kött stycke som många talar om att det inte går att äta? Det är för rött, det är för segt och det är på tok för fett? Jag håller inte med på något plan. Denna fågel gör alltid mina middagar underbara tillsammans.

Ingredienser

  • 2 st Ankbröst
  • 1 krm Salt och peppar
  • 1 st Apelsin
  • 1 dl Grädde
  • 1 dl Ankfett
  • 1 knippe Grönkål
  • 1 dl Krasse
  • 3 msk Olivolja

Gör så här:

1. Skär små fina linjer i ankans fettkappa, detta gör man för att fettet inte skall dra ihop köttet.


2. Salt och peppra köttet


3. Stek fågeln på fettkappan först, (Stek från kall panna) 


4. Låt ankan få fin färg runt om


5. Kör in fågeln i ugnen på 125 grader. Låt gå till inne temperatur på 53 grader.


6. Använd allt fett från pannan och blanda i juicen från en apelsin, koka upp med grädden. Smaka av med salt och peppar


7. Ta grönkål och riv ned i mindre bitar(ta bort stammen), häll lite olivolja och salt över, ställ in i ugnen på 160 grader i 1 timme.


8. Klipp krassen fint. 


9. Låt köttet vila i 15 minuter, skiva upp i tunna skivor.


10. lägg såsen i botten, lägg sen på ankan, strö den torkade kålen över tillsammans med krassen. 


11. Njut av en perfekt anka.

Tips

Varför inte prova på att göra hasselbackspumpa till denna rätt.