GastroVin/Studio Nian

Schloss Vaux Träublein

Föregående Nästa
P1060114.JPG
laxtårta11.jpg
160222_Overlay_Traeublein_ZUTATEN.jpg
Alla dagar i veckan, dricker jag mer än gärna denna dryck, ännu ett hippt och smakrikt alternativ när man inte känner för jästa drycker. Och det är så matvänligt. Schloss Vaux Träublein från Rheingau i Tyskland

Beskrivning:

En dryck som framställs på samma vis som Sekt. Och det som är extra bra för oss njutare, är att drycken är Eko certifierad och det gillar vi alla. Spritigt och läcker lämnar dropparna flaskan och slår sig ned i glaset mitt, fina bubblor och klar färg.


Doften är fruktig och inhyser en festlighet av god rang. Smaken är lika trevlig som sin doft och lägger märke direkt till smakerna av blåbär, Cassis och gråpäron. Lång i smaken och blir absolut inte för söt som många av denna stil kan bli.


”Säger det igen, kan jag få detta som måltidsdryck varje dag så blir man lycklig”


Eftersom det snart är midsommartider så kommer denna vackra butelj att inträda på ett mycket fint vis, dagen är lång och det brukar bli en och annan snaps, så varför inte varva med lite fräsch dryck av rang för att minnas hela midsommar som ett glatt minne och speciellt slippa tröttheten dagen efter.


Jag provade drycken till Pias fantastiska laxtårta som jag känner är så mycket sommar det kan bli, en fräsch men ända mycket smakrik och har tydlig rökt smak av laxen. Och det var precis det som drycken ville ha, lite fett och gnutta syra från citron och crème fraiche.


Schloss Vaux är på väg in till bolaget, detta är bara en lite teaser till er som vill vänta på något gott, så ge mig några dagar så återkommer jag med nummer till systembolaget, vi får inte glömma att berätta att det är Janake Wine som plockar in godbiten till Sverige.


Glad helg till er alla.