GastroVin/Studio Nian

Tablas Creek

Föregående Nästa
BS 5.JPG
Vinerna är äntligen tillbaka på den svenska marknaden. Gotta er som kan, köp ni som kan och njut för böveln.

Beskrivning:

Kvällens vin2014 Cotes de Tablas Blanc. Med en blend av Viognier 26%, Grenache blanc 25%, Marsanne 25%, Roussanne 24%. Vi tänker säkert samma sak nu, om då gällande vart man i världen använder sig av samma uppsättning. -Jo Rhonedalen!


Doften är precis som vi tänk oss, en lättsam kalkig doft, mineralerna poppar fint upp i nosen och stimulerar oss vidare, med aprikoser och solmogen persika. Smaken är gentil och delar med sig av fläderblomma och en förförisk ton av acasiahonungens nektar. De florala tonerna från Viognerdruvan är balanserade, gör att den fina syra och friskhet som Grenache blanc gärna delar med sig av, kommer fram på ett fint vis. Ett vin som vi alla runt bordet gillar skarpt.  


”Druvorna plockas inte av från sina klasar innan pressning. De hela klasarna pressas försiktigt och musten kyls sedan ner under ett dygn innan jäsningen påbörjas med. Samtliga druvsorter vinifieras var för sig. Efter jäsning får vinet ligga på jästfällningen i ca 8 månader innan en lätt kylstabilisering sker innan buteljering.”

Tips

Ett vin som passar perfekt till Er lutfisk, brynt smör, nymald peppar och ärtor.