
Ingredienser
- 0,8 kg Zucchini
- 1 msk salt
- 2 st gul lök
- 4 klyfta(or) vitlök
- 200 g fetaost
- 4 msk majsmjöl eller ströbröd
- 1 tsk örtsalt
- 1 tsk oregano
- 1 tsk basilika
- 2 st ägg
- neutral olja att steka i
- Sås:
- 0,5 dl olivolja
- 4 klyfta(or) vitlök
- 2 st burk tomater
- 4 själk(ar) basilika
- Tillbehör:
- Spaghetti
- Topping:
- Färsk basilika (valfritt)
Gör så här:
Nuggets
Riv zucchinin grovt på rivjärn. Lägg i en kökshandduk eller sil och salta. Låt dra 10 minuter och tryck sedan ut överflödigt vatten.
Finfiv vitlök och grovriv den gula löken.
Blanda med örtsalt, majsmjöl/ströbröd, ägg, smulad feta, och basilika. Dra något drag med svartpepparkaret över.Låt dra i 15 min.
Trilla/rulla zucchinismeten till nuggets/bullar.
Hetta upp rikligt med olja i en stor stekpanna och stek på medelhög värme. Låt dem få en gyllene yta innan du vänder på dem. Beräkna ca Det blir ca 9 bullar/nuggets per portion.
benjamin ingrosso´s tomatsås
Värm olivolja i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftorna och låt de fräsa ca 2 minuter. Häll på tomaterna och tillsätt några kvistar basilika. Låt småkoka minst 40 minut.
Tips! Använd hela tomater på burk och klipp dem slarvigt innan du häller ned dem i kastrullen.
Koka pasta enligt anvisning och skvätt ner ett par skedar av pastavattnet i tomatsåsen för ett krämigare resultat.
Blanda ner spaghettin i tomatsåsen och servera med de frasiga zucchini nuggets. Toppa gärna med färsk basilika.
Prova även
Tips
Om du inte har feta så byt ut den mot riven ost eller parmesan.