Foodfolder

Zahel Wiener Gemischter Satz

Föregående Nästa
foodfolder_zahel.jpeg
Här kommer tips på en av mina favoriter! En österrikisk "field blend". Dvs ett gäng druvsorter som tillsammans har skördas och vinifieras. Du finner grüner veltliner, riesling, chardonnay, grauburgunder, weissburgunder och traminer. Fruktig och pigg smak av päron, honungsmelon, lime, mineral och en lätt floral efterton. Drick den som den är eller med rätter av fisk, skaldjur eller en traditionell schnitzel.

Beskrivning:

Hitta eller beställ vinet här >>


Familjeföretaget Weingut Zahel har ägts och drivits av familjen Zahel i fyra generationer. Efter en kort karriär som racerförare tog Richard Zahel över företaget 1989. Då omfattade företaget en halv hektar vingård och en liten, fyra bord stor heurigen-restaurang.


När Richard tog över familjeföretaget började han skriva "Wiener Gemischter Satz" på Zahels etiketter och grundlade som ett uttryck för att länka denna lokala "field blend" till dess ursprungsstad, dvs Wien. Gemischter Satz är ett vin gjort på minst tre druvsorter som samplanteras i vingården och skördas och vinifieras tillsammans.


Idag omfattar egendomen 10 ha vingårdar och sedan 2005 är det Richards son, Alexander Zahel, som är ansvarig för företaget och dess vinmakning.


Se alla Zahels viner här >>