Liva upp din yoghurtsås med tahini! Det är enkelt och en spännande smakkombination med umami, härlig syrlighet och en lätt mild rostad krämighet. Blanda yoghurt med tahini, honung, vatten, citron och vitlök. Toppa med sesamfrön. Servera som dipp till grönsaker eller som och svalkande sås till grillat eller rostade grönsaker, kött eller fisk.
Ingredienser
- 2 dl yoghurt (10%)
- 1 dl tahini
- 0,5 klyfta(or) vitlök
- 1 tsk flytande honung
- 0,5 st citron
- Tillbehör:
- 1 st radicchio eller rosésallad
- 1 st Endivesallad
- 1 knippe Rädisor
- Topping:
- 1 msk Rostade sesamfrön
Gör så här:
Rör ihop yoghurten med tahini, pressad vitlök, honung och färskpressad citron. Droppa i kallt vatten tills du får en konsistens du gillar.
Häll upp tahinisåsen i en skål och låt dra i ca 15 min. Toppa sedan med rostade sesamfrön och servera som dipp till grönsaker eller som och svalkande sås till grillat eller rostade grönsaker, kött eller fisk.
Skölj och placera ut salladen och rädisor eller andra grönsaker för att dippa.
Passar utmärkt till champagnemingel!