Terese Cedergren

Vitvinsglögg med cognac

Föregående Nästa
foodfolder_glögg.JPG
Det finns en uppsjö av glöggrecept som följer personlig smak och tycke. Här är ett bra grundrecept att utgå från om man vill ha ett med vitt vin och cognac.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 0,5 dl gröna russin
  • 0,5 dl skållade mandlar
  • Övrigt:
  • 1 flaska(or) Vittvin
  • 1 dl Cognac
  • 4 st kanelstång
  • 8 st kardemummakärnor
  • 8 st kryddnejlikor
  • 4 st sjärnanis
  • 8 st svartpeppar korn
  • 0,5 dl honung (ca)

Beskrivning:

Blanda vin och cognac med kryddorna och låt dem stå och dra över natten.


Tillsätt honung tills du hittar den sötmanivå som du föredrar.


Värm glöggen försiktigt alt. drick den kall som en cocktail.


Servera med russin (gärna gröna) och mandel.


Jag valde ett vittvin av druvan Semillion som ofta har låg alkoholhalt med smakinslag av honung, citrus, äpple och mineral. Den används ofta till söta viner så den passar perfekt till glögg. Jag är dessutom inte så förtjust i glögg med hög alkoholhalt så de blir en toppen kombo!


Vittvin- och cognacsglögg

Tips

Glöggen blir godare om den får stå och dra till sig ett par dagar.