Med våren så kommer den efterlängtade sparrisen, speciellt den vita! Som gifter sig med den feta och något syrliga hollandaisesåsen, umami från löjrom och sältan i räkorna. En riktig lyxrätt! Glöm inte att fylla glaset med Riesling för den ultimata smakupplevelsen.
Ingredienser
- 8 st vit sparris
- 1 msk smör
- 0,5 st citron
- salt
- Sås:
- Hollandaisesås
- Topping:
- 20 st färska räkor
- 100 g löjrom
- garnera med tunt skuren salladslök
Gör så här:
Skär bort den träiga nedre delen på sparrisstjälkarna. Skala sparrisen med potatisskalare, börja cirka 2 centimeter från knoppen.
Sjud sparrisen (gärna i traktör) i saltat vatten med en klick smör och pressad citron i ca 10-15 minuter.
Skala räkorna, förbered hollandaisesåsen.
Lägg upp sparrisen på tallrikar, häll över hollandaisesås, toppa med räkor, klicka ut löjrommen och strö lite lök över.
Riesling passar som hand i hanske till sparrisen!