Foodfolder

Vinerna, drycken och maträtterna till Alla hjärtans dag

Föregående Nästa
allahjartansdag.png

Den 14 februari går i kärlekens tecken och jag har valt ut ett axplock av godingar i kärlekens tecken för den som stannar hemma och firar med någon speciell. Dessa tips håller såklart alla dagar i veckan ;)

Temat för vinerna har alla varit kärlek och först ut är två franska viner med ett väldigt "kärleksfullt" ursprung. Gamay från Saint-Amour, den nordligaste av de tio byar i Beaujolais. Till dessa viner kan jag varmt rekommendera Torsk Bourguignon som passar perfekt just nu när de dessutom är säsong för torsk. Du kan även avnjuta dessa godingar med krämiga ostar så som camembert eller brie.


Empreinte d’Amour 2019


Nr 2449 | 169 kr


Förföriskt bärig med inslag av blåbär, skogshallon, jordgubbar och lakrits. Helt i min josiga smak!


Hitta eller beställ den här>>


 


Saint Amour Les Champs Grillés 2021


Nr 55399  | 249 kr 


Fruktig och floral med kryddiga toner av kryddpeppar, ungt josig och gott! Vinner på att få lite luft eller låt lagras en tid. 


Beställ eller hitta den här >>


 


För dig som tänker småskaligt och kvalitet testa Kiss of Wine en "vegansk range" på burk, ja du hörde rätt! Burk! De har tagit fram sex olika viner - tre röda, två vita och en rosé. Rieslingen med toner av grillad citrus och saffran passar utmärkt till den aromatiska och heta asiatiska middagen.


ZESTY Riesling, 2020


Nr 54114 | 59 kr


Hitta och beställ vinet här >>


 


 Tänker du svenskt flörtigt och rosa så testa rosé cidern Amore till ett kärleksfullt mingel!


Hannas Cider Rosé D’AmourNr 1708 | 16:90 kr


Fruktiga toner av ananas, mango, jordgubb och kryddiga toner av rooibus te perfekt till scampi och mango.

 


Tänker du kraftfullt så satsa på den kryddiga australiensiska Shirazen d’Arenberg The Love Grass 2018 är ett perfekt kött- eller mustigt grytvin då dess kraftiga smaker av mörka bär och örtiga inslag gifter sig med smakrika och feta tillbehör. Det går också utmärkt till en smakrik pastarätt, tryffelpizza eller en bit hårdost.


The Love Grass Shiraz 2018Nr 51940 | 139 krLäs även