Saffransfudge passar perfekt på godisbordet till jul. Så skär dem i små munsbitar och låt dem stilla sötsuget efter en härlig julbuffé! Receptet är både vegansk och laktosfritt.
Ingredienser
- 2,5 dl växtbaserad grädde
- 1,5 dl strösocker
- 3 msk ljus sirap
- 0,5 g saffran
- 3 cl rom (valfritt)
- 100 g vit choklad (vegansk)
- 1 dl skalade pistagenötter
Gör så här:
Koka grädde, socker och sirap till 120 grader.
Medan fudgen kokar så blanda saffran och rom i en liten skål, låt blandningen dra tills budgen nått sin färdiga temperatur.
Blanda sedan i saffran och vit choklad och rör tills det blir jämt, häll sedan ner pistagenötterna.
Plasta en form (ca 15x15cm) med plastfolie och häll i fudgeröran.
Låt den stelna i kylskåp innan du skär upp den i små bitar.
Prova även
Tips
Denna fudge går även att göra med vanlig vispgrädde för en icke vegansk fudge.