Ingredienser
- 1,5 dl kikärtsspad
- 0,5 tsk färskpressad citronjuice el ättika
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl strösocker
- Topping:
- 2 dl växtbaserad vispbar grädde
- Fyllning:
- 4 dl vlafria bär
- 2 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 1 krm vaniljsocker
- 1 tsk potatismjöl
Gör så här:
VEGANSK MARÄNG
Sätt ugnen på 100°C.
Häll kikärtsspad, citronjuice alt. ättika och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng.
Klicka eller spritsa maränger på en bakpappersklädd plåt.
Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.
BÄRKOMPOTT
Koka upp bären, socker, vaniljpulver och vatten i en kastrull i ca 5 minuter på medelhög värme.
Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll ner i kompotten och låt koka i 1 min.
Låt svalna eller kallna helt.
VEGANSK PAVLOVA
Klicka ut bärkompotten på marängen och spritsa exempelvis Plantis vispbara grädde runt och toppa med hallonpuder.
Super gott!!!
>> Gå gärna in på min Instagram @societelastar och följ och dela <3
Visa detta inlägg på Instagram
>> Kikärtorna som blir över rostar du såklart och ställer fram som snacks! Receptet hittar du nedan.