Foodfolder

Vegansk mini pavlova med bärkompott och hallonpuder

Föregående Nästa
foodfolder-vegansk-pavlova-kompott.jpeg
foodfolder_veganskmarang-pavlova.jpeg
Pavlova måste vara en av de enklaste desserterna att variera! Fick inspitation från Husmorslisa som driver sin restaurang hemma i sitt hus i Vaxholm. Denna veganska minipavlova serverades under ett event för Plantis nya bondbönedryck och jag smälte direkt! Gör de och variera bären efter årstid och vad du har hemma.

Ingredienser

  • 1,5 dl kikärtsspad
  • 0,5 tsk färskpressad citronjuice el ättika
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl strösocker
  • Topping:
  • 2 dl växtbaserad vispbar grädde
  • Fyllning:
  • 4 dl vlafria bär
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 krm vaniljsocker
  • 1 tsk potatismjöl

Gör så här:

VEGANSK MARÄNG


Sätt ugnen på 100°C.


Häll kikärtsspad, citronjuice alt. ättika och vaniljsocker i en bunke. Vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt socker, lite i taget under fortsatt vispning. Vispa till en fast maräng. 


Klicka eller spritsa maränger på en bakpappersklädd plåt. 


Ställ in plåten i mitten av ugnen ca 1 ½ timme. Stäng av värmen. Låt stå ytterligare 2 timmar på eftervärme. Förvara marängerna torrt.


BÄRKOMPOTT


Koka upp bären, socker, vaniljpulver och vatten i en kastrull i ca 5 minuter på medelhög värme.


Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll ner i kompotten och låt koka i 1 min.


Låt svalna eller kallna helt.


VEGANSK PAVLOVA


Klicka ut bärkompotten på marängen och spritsa exempelvis Plantis vispbara grädde runt och toppa med hallonpuder. 


Super gott!!!


>> Gå gärna in på min Instagram @societelastar och följ och dela <3





>> Kikärtorna som blir över rostar du såklart och ställer fram som snacks! Receptet hittar du nedan.