Ingredienser
- Paj:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 1 tsk salt
- Fyllning:
- 200 g västerbottensost
- 2 st ägg
- 2 dl grädde
- salt
- svart peppar
- 2 dl kantareller (valfritt)
- 2 msk smör
- Topping:
- 1 st dillkrona
Gör så här:
Gör pajdegen genom att arbeta samman vetemjöl, salt och smör, tillsätt vatten och arbeta samman till en fast deg.
Låt den vila i kylen en stund i plastfilm.
Sätt ugnen på 225°.
Tryck eller kavla ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
KantarellFyllning
Stek kantarellerna i torr stekpanna till vätskan torkat upp. Tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
Vispa grädde och ägg lätt med en gaffel. Salta och peppra efter smak.
Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna.
Grädda i ugnens mitt i ca 35 minuter eller tills pajen har stannat helt och är gyllenbrun och fin.
Toppa med dillkronor och servera pajen varm eller kall.
Tips
Njut, följ och tagga oss gärna i sociala medier! #foodfolder @foodfolder @societelastar