Foodfolder

Valpolicella Ripasso Superiore Vini Pietro Clementi

Föregående Nästa
B1ADB97C-9C06-4FA2-8FC3-202F86618F8C.jpeg
Ett riktigt ”håll käften vin” att lägga på minnet! Ett snyggt kryddigt hantverk med silkiga tanniner och inslag av apelsin zest, nougat, peppar, sandelträ, nypon, jordgubbar, körsbär och hallon. Servera med en fisk Bourgingonne, grillat lamm eller andra smakrika rätter.

Beskrivning:

HÄR HITTAR DU VINET >> 


🇮🇹 Italien, Venetien, Valpolicella | 2018 | 🍇 65% corvina och corvinone, 30% rondinella och 5% molinara | 14,5 % vol | Nr 93999 | 219 kr  


RIPASSOMETODEN 


Ripassometoden är en traditionell vinframställningsteknik som används främst i Valpolicella-området i Italien. Efter den första jäsningen kombineras vinet med skalmassan från antingen Amarone- eller Recioto-produktionen. Genom denna andra jäsning får vinet en ökad alkoholhalt och en djupare smakprofil. Efteråt genomgår vinet flera omgångar av dekantering för att rena det och förbättra dess klarhet. Ripassometoden resulterar i ett vin som är rikt på smak och har en intensiv karaktär.