Foodfolder

Ugnsstekt falukorv med kalkon

Föregående Nästa
05DB06B3-252C-468E-99A7-3D6192C6FE6D.jpeg
En riktigt utmärkt familje maträtt som även gör sig perfekt som matlåda! Husman klassikern är på falukorv men denna är baserad på kalkonfalukorv som är minst lika god om inte godare ;)

Ingredienser

  • 0,8 kg Kalkon falukorv
  • 2 st gul lök
  • 3 st Tomater
  • 1 msk rapsolja el smör
  • 2 msk dijon senap
  • 2 msk senap
  • 2 dl riven ost
  • salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • Sås:
  • 1 klyfta(or) vitlök färsk eller torkad
  • 1 burk(ar) hela konserverade tomater
  • Tillbehör:
  • ris

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C


Klyfta den gula löken och skiva tomaterna.


Smörj en stor ugnssäker form med smör eller rapsolja.


Skiva upp hela kalkon falukorven, bre på rikligt med dijon senap/vanlig senap och varva korven med tomatskivorna och riven ost i ugnsformen.


När du öppnat de hela konserverade tomaterna ta en kökssax och klipp dem så att de blir som "krossade tomater". Smaka av tomatsåsen med lite färsk eller torkad vitlök och häll över korven.


Sprid ut den klyftade löken och salta och peppra.


Strö lite extra riven ost över och sätt in formen i ugnen i ca 25-30 minuter. Om värmen är ojämn så att osten blir över gratinerad sätt ugnsfolié över formen.


Servera med ris eller potatismos.


Gott till