
Ingredienser
- 1,3 kg färsk kyckling
- 12 st färskpotatis (små)
- 4 st morötter
- 3 st gul lök
- 2 msk timjan
- 1 st citron
- salt
- svartpeppar
- 3 klyfta(or) vitlök
- 3 dl vitt vin
- 2 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 120-150 grader.
Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Häll över vin och olivolja.
Skär upp citronen och en lök och stoppa in i skrovet på kycklingen tillsammans örter, salt och peppar.
Sätt in kycklingen i mitten av ugnen.
Efter ca 40 minuter så ta ut kycklingen och lägg i potatis, lök och morötter och fortsätt ugnsrosta.
Kycklingen är färdig när köttsaften är klar och genomskinlig dvs efter ca 1 tim och 10 min.
Servera med rotfrukterna och tex majonäs eller annan "krämig" sås.
Läs mer om La Belle de France kyckling här.
"Majo" recept här;
Tips
Marinera kycklingen i saltlake. Lös upp ca 8% salt i vattnet. Häll upp saltat vatten i en bunke som täcker kycklingen. Marinera i 6 timmar i kylskåpet innan den ska tillagas.
Variera primörer efter säsong.