Ugnsbakad blomkål med en "crunchy" topp av havregryn, smör , citron och salvia. Enormt god som den är eller som tillbehör till tex anka eller fisk.
Ingredienser
- 1 st blomkål ca 500g
- 100 g smör
- 75 g fetaost
- 2 nypa(or) salt
- 1 knippe färsk salvia
- Paj:
- 3 dl havregryn
- 150 g smör
- 1 st färsk citron
- 2 nypa(or) salt
Gör så här:
Sätt ungnen på 200 grader.
Ansa blomkålen och ställ den i en ugnssäker form.
Gnid in hela huvudet med 100 g smör. Salta.
Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Se till så att inte kålhuvudet bränns.
Baka ihop smuldegen - havregryn, fetaost, smör, citron, salvia.
Sänk värmen till 150 grader och strö på smuldegen och baka ytterligare cirka 30 minuter till blomkålen är mjuk, testa med en tandpetare.
Servera och smaka av med salt.