Foodfolder

Tryffeltoast

Föregående Nästa
foodfolder_tryffeltoast_franzen.jpeg
Den ultimata toasten är här! Har skapat en variant på Björn Frantzén Toast med färsk svart tryffel, lardo och lagrad balsam vinäger. Perfekt att servera till nyår eller en trevlig middag. Special råvarorna hittar du till specialpriser hos våra vänner på Din Saluhall i länken i receptet.

Ingredienser

  • 2 st toast bröd
  • 1 st gul lök
  • 50 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 100 g riven parmesan
  • 1 dl majonäs
  • 10 g färsk tryffel
  • 100 g tunt skuren lardo
  • Topping:
  • Lagrad Balsamvinäger
  • krasse

Gör så här:

Skär bort kanterna på brödet och skär dem i bitar.


Stek dem på båda sidor i smör till gyllene kulör.


Karamellisera lök 


Skala och skiva löken. Värm stekpannan till medeltemperatur. Stek löken i smör i ca 5-8 minuter tills den är ordentligt brynt och mjuk. Tillsätt då socker och salt och stek vidare i en minut.


Parmesanmajonäs


Finriv parmesan. 


Tillsätt majonnäs och rör ihop ordentligt.


Till monteringen av tryffeltoasten så är det enklast att skeda ner majonäsen i en spritspåse och spritsa på den. Men det går även att lägga på majonäsen med en sked.


Hyvla den färska tryffeln tunt.


Montera toasten genom att först lägga på lite karamelliserad lök och lardo på brödet.


Sedan spritsa eller toppa med majonäsen.


Stick ner hyvlade tryffel flarn och klipp lite krasse över.


Till serveringen toppa med ett par droppar lagrad balsamvinäger.


 


Här hittar du den lagrade Balsamvinägern, lardo och tryffel >>