Ta minglet eller fredagsmyset till nästa nivå - tryffelpopcorn är något jag fastnade för efter en kväll på Gaston vinbar i Gamla stan.
Ingredienser
- 2 dl Ekologiska popcorn
- rapsolja
- tryffelsmör (valfritt)
- tryffelsalt
Gör så här:
Tag en stor kastrull, häll i popcorn och fyll på med olja tills dess att kärnorna precis täcks. Här kan du även skeda ner tryffelsmör för extra smak. (valfritt)
Sätt kastrullen på spisen på högsta värme med lock.
När det börjat poppat, sänk värmen något och låt de poppa tills det intensiva poppandet börjar avta. Dvs att det börjar gå 5 sek mellan poppandet.
Lyft bort popcornen från spisen, tag av locket och häll över popcornen i en stor bunke.
Salta popcornen med tryffelsalt i bunken och skaka om så att saltet faller ner på alla popcorn. För extra lyx toppa med färsk hyvlad tryffel (valfritt).
Hitta färsk tryffel och andra tryffelprodukter hos Din Saluhall.
Gott till