Foodfolder

Torsk crudo med passionsfruktsås

Föregående Nästa
14F4C683-11F5-4243-A68F-7129D0A1F514.jpeg
Bjud på något vackert. gott och enkelt - Crudo på torsk toppad med syrlig passionsfruktsås. Variera fisk och skaldjur efter säsong. I glaset gör sig hantverks Champagnen Deutz otroligt bra.

Ingredienser

  • 300 g torskrygg eller hamachi
  • Sås:
  • 2 st passionsfrukt
  • 0,5 st citron
  • 1 msk fisksås
  • Topping:
  • 1 tsk korianderfrö
  • flingsalt
  • 1 msk olivolja alt sesamolja
  • Tillbehör:
  • 4 st radicchio sallad (valfritt)

Gör så här:

Dela och gröp ur passionsfrukten i en bunke. Hacka chilin fint. Rör ihop med citronjuice och fisksås. Beräkna en passionsfrukt per person.


Skär torsken i tunna skivor. Har du tid att frysa den så är det enklare att skära den när den är "halvfryst".


Fördela skivorna på en stor tallrik eller flera små. 


Häll över passionsfruktsåsen, strö över saltflingar, stött korianderfrö och olivolja. Låt torsken dra i cirka 30 minuter i kylen.


Servera gärna crudon i radicchio alt salladsblad.


Servera ett glas Deutz till >>


PROVA ÄVEN