
Ingredienser
- 2 st fläskkotletter (benfri), kalv eller kyckling
- 2 blad vitkål
- 2 st salladslök
- 2 msk majonäs
- 1 st ägg
- 3 msk mjöl
- 1 dl pankoströbröd
- 2 krm salt
- Sås:
- 1 dl ketchup
- 2 msk worchestersås
- 2 msk japansk soja
- Tillbehör:
- jasminris
- 1 st Rostade Nooriblad
Gör så här:
Tonkatsusås
Börja med att göra tonkatsusåsen. Blanda ketchup, japansk soja och worcestersås. Du kan även testa Rostad mandel och Ruccolas mer avancerade tonkatsusås här >>
Kålsallad
Strimla kål och salladslök tunt med en mandolin eller osthyvel. Lägg i iskallt vatten så den blir riktigt krispig, det tar minst 15-20 minuter. Låt sedan droppa av väl i durkslag.
Blanda ihop kålen och löken med majonäs, rostade sesamfrön och smaka av med salt och peppar och en uns chili om du önskar lite hetta.
schnitzel
Banka ut kotlett skivorna till tunna skivor.
Panera sedan kotletterna genom att vända dem först i först mjöl, sen uppvispat ägg med lite salt i och till sist pankoströbröd.
Hetta upp ca 1 cm olja i botten av en stekpanna. Stek tonkatsun tills de är gyllene och frasiga på båda sidor. Låt rinna av på galler eller hushållspapper.
Psst. Har du ont om tid så finns det ofta färdiga schnitzlar i köttdisken eller frysdisken.
Skär upp schnitzln i tunna skivor och servera med tonkatsusås, kålsallad och jasminris toppat med rostade Nooriblad.
Servera med
Tips
>> Här hittar du asiatiska produkter från Risberg som du lätt kan beställa hem via Delitea.se.