Vegetarisk gryta med tofu, aubergine, kikärtor i tomatsås med nordafrikanska kryddor. Här är en variant på vegogryta som passar liknande viner som de vi tagit fram till vår podcast om viner som passar till lamm.
Ingredienser
- 200 g tofu
- 1 msk rapsolja
- 2 krm spiskummin
- salt
- svartpeppar
- 2 klyfta(or) vitlök
- 0,5 st aubergine
- Sås:
- 400 ml krossade tomater
- 1 st gul lök
- 2 msk rapsolja
- 2 krm spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 st grönsaksbuljong tärning
- 2 dl kikärtor
- salt
- svartpeppar
- Topping:
- 1 st grön paprika
- 0,5 kruka(or) färsk koriander
Gör så här:
Marinerad tofu och aubergine
Blanda tofu och aubergine med rapsolja, spiskummin, salt och svartpeppar. Skala och pressa i vitlöken. Låt allt marineras i minst 40 min.
Stek sedan allt i ca 3 min.
TOMATSÅS MED KIKÄRTOR
Skala och finhacka löken och fräs den i olja tills den är mjuk.
Tillsätt krossade tomater, kikärtor, buljong, tomatpuré, spiskummin, paprikapulver och svartpeppar och låt såsen koka ca 15 min.
Fin hacka paprikan.
Rör ned den stekta tofun och auberginen i varma tomatsåsen och strö över paprika och färsk koriander.
Servera med bulgur eller en linsragu och ett fylligt glas rött, hitta fem passande viner här!
Hitta vår liknande gryta fast med lamm här!
LYSSNA PÅ VÅR PODCAST FÖR ATT FÅ TIPS OM VAD SOM PASSAR TILL grytan