Foodfolder

Tiramisu med fireball och hjortron

Föregående Nästa
foodfolder_fireball_tiramisu.jpeg
Mina italienska vänner kommer vända mig ryggen men här kommer nått riktigt eldigt gott utöver de vanliga. Fireball en rätt stökig kickoff shot till en elegant dessert med hjortron! För dig som vill hålla dig till traditioner så är detta även ett ypperligt grundrecept på tiramisu.

Ingredienser

  • 250 g Mascarpone
  • 3 st ägg
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 dl snabbkaffe/espresso
  • 6 cl fireball
  • 8 st savoiardikex
  • Topping:
  • kakao
  • kanel
  • gurkmeja
  • Sås:
  • 1 dl rårörda hjortron
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Börja med att separera äggvitorna från gulorna.


Vispa socker och äggulorna i en skål till en porös smet.


Häll sedan ner Mascarpone och rör smeten slät. Ställ blandningen svalt.


TIPS! För att förhöja smaken häll ner en skvätt fireball. (Vill du vara traditionell använd marsalavin eller amaretto) 


Vispa äggvitorna hårt till ett vitt skum. 


Vänd försiktigt ned det i mascarpone- och äggulesmeten.


Koka upp hjortronen med socker och låt svalna. 


Beställ  Tiramisupaketet via din saluhall >>


Förbered snabbkaffe eller espresso och låt de svalna. Rör ihop det med fireball i en skål och doppa hastigt savoiardikexen så att de håller sig hela. Man får vara lite snabb annars faller kexen sönder! 


Fördela sedan ut dem i glasen eller burkarna du ska servera Fireball och hjortron tiramisun i.


Täck kexlagret med hälften av mascarponekrämen och hjortron.


Lägg ut ett andra och sista lager av de kaffedoppade kexen.


Täck med resten av krämen, det vill säga den andra hälften av mascarponeblandningen.


Ställ in i kylen eller i frysen i minst fyra timmar (helst ett helt dygn).


Innan servering så pudra tiramisun med en kryddblandning av kakao, kanel och gurkmeja, och njut.




Hitta och beställ Fireball här >>


Läs även