Foodfolder

Thai larb - Thailändsk färssallad

Föregående Nästa
12E381D7-EFCA-4DD3-A030-4AB3668DA449.jpeg
Vad sägs om denna goda thai rätt som severas i salladsblad. Thai larb passar perfekt när man är ett större sällskap eller vid mingel.

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs eller annan färs
  • 4 st salladslök
  • 0,5 st rödlök
  • 0,5 dl fisksås
  • 0,5 st röd chili
  • 2 st lime
  • 1 kruka(or) färsk mynta
  • 1 kruka(or) färsk koriander
  • Tillbehör:
  • 4 msk jasminris
  • 1 st isbergssallad
  • Topping:
  • 0,5 dl jordnötter
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 kruka(or) färsk koriander

Gör så här:

Rosta jasmin riset i en het torr stekpanna tills det får en gyllene brun färg. Låt de svalna och mortla de sedan eller använd en stavmixer.


Välj färs efter säsong, tycke eller smak! Fräs färsen i en oljad stekpanna. När den stekt klart så häll ner de torrostade riset och blanda runt.


Skala och klyfta rödlöken tunt och skär salladslöken. Plocka bladen på koriandern och myntan.


Blanda fisksås, pressad lime och chili tillsammans med risfärsen, koriander, mynta och lök.


Fördela blandningen i isbergssallads blad, toppa med hackade jordnötter, färsk koriander och rostade sesamfrön. 


Servera med

Tips

 >> Här hittar du asiatiska produkter från Risberg som du lätt kan beställa hem via Delitea.se.