
Ett otroligt populärt inslag på cocktail scenen är restaurangen APOs signatur cocktail Thai Basil som är en gin och sourbaserad cocktail smaksatt med thai basilika och kokos. Perfekt till bjudningen eller som fredagsdrink.
Ingredienser
- Bas:
- 5 cl gin
- 3 cl färskpressad citronjuice
- 2 cl sockerlag
- 2 kvist thaibasilika
- 3 cl kokosgrädde
- Topping:
- 1 st äggvita
- 0,5 dl strösocker
- Tillbehör:
- 1 st thai basilika blad
Beskrivning:
Receptet är modifierat för att enkelt kunna passa "hemma barskåpet" utan att tumma på smakerna!
Här hittar du receptet på sockerlag >> Du kan även förbereda en sour som du kan använda som bas i cocktailen. Här hittar du receptet >>
Börja med att visa äggvita och strösocker till ett fluffigt hårt skum. Marängen ska du toppa Thai basilika cocktailen med.
Mixa gin, citronjuice, sockerlag, kokosgrädde med thaibasilika. Sila av.
Häll upp i ett cocktailglas som rymmer 18 cl.
Toppa med marängen och ett basilikablad.
Tips
För ett alkoholfritt alternativ använda Carlbaum's Sthlm Dry
alkoholfria gin som du kan beställa på Delitea >>