Foodfolder

Tävling - Brödrevolutionen : varför forntidens bröd är framtidens bröd

Föregående Nästa
5E7CF524-4D8C-469E-BB46-604626789F48.jpeg

Min vän och vinkollega Erica Landin har gett ut en ny upplaga den prisade boken: Brödrevolutionen med uppdaterade "nygamla" rön om bröd. Gluten som ofta framställs som en hälsofara får upprättelse och boken ger bland annat tips om hur du startar och bibehåller surdeg. Dessutom delar några av Sveriges främsta kvarnar och hantverks bagerier med sig av sina favoritrecept. Vinn ett ex eller få 30% rabatt när du beställer boken.

Här kan du köpa Brödrevolutionen >>

Specialerbjudande >> Du som läsare får 30% rabatt på #Brödrevolutionen till den 2/10-23 på @bokus_se med rabattkod ”brödrevolution” (små bokstäver).
Bröd har varit en naturlig del av människans kost i 10 000 år, men det senaste århundradet har vi glömt hur man bakar hälsosamt. Brödrevolutionen förklarar varför många av oss mår dåligt av att äta modernt bröd och hur vi kan dra nytta av äldre bakmetoder för godare bröd och lyckligare magar.  

Med Brödrevolutionen lär vi oss vilka spannmål vi ska använda, hur mjölet ska malas och hur degen ska jäsas för att ge mer smak och näring. Boken förklarar varför brödet, och gluten, inte är de hälsobovar de ibland utges för att vara och hur även den med känslig mage kan njuta av nybakat. 
Boken har vunnit utmärkelsen Årets Svenska Måltidslitteratur.

Erica Landin-Löfving är expert på hållbar livsmedelsproduktion, med magisterexamen inom medicinsk biologi och studier på Grythyttan. Hon är bosatt i Santa Barbara men känd i Sverige som kunnig mat- och dryckesskribent med ett ben i vetenskapen och ett i njutningsfulla matupplevelser. Följ Erica här >>