Den ultimata lyxen och en otroligt vinvänlig tatar toppad med oscietra caviar signerad min vän och tillika kocken Joakim Nyholm.
Ingredienser
- 200 g Oxfilé alt. innanlår
- 4 msk kaviar (oscietra caviar)
- 1 st schalottenlök
- 0,5 st citron
- 4 msk mild olivolja
- salt
- nymald vitpeppar
- smör
Gör så här:
Skär och finhacka köttet.
Finhacka sedan löken och svetta den snabbt i en panna med smör eller rapsolja så att den blir lätt mjuk.
Riv zesten (yttersta skalet) på citronen.
Blanda samman köttet, löken, citron zesten, olivolja och smaka av med salt och vitpeppar.
Montera tartaren med en sked kaviar på toppen.
Här kan du köpa och beställa hem caviar >>
Tänk på att kaviarn smakar bäst när den är rumstempererad. Därav att den ofta serveras på handen med en iskall vodka eller ett glas champagne.
Servera med
Tips
För en vegetarisk version av denna rätt gör vår Tomattatar och servera på samma sätt.