Foodfolder

Syrensaft

Föregående Nästa
foodfolder_syrensaft_.jpeg
Försommaren paketerad i en ljuvlig saft 🌸 Här är grundreceptet på Syrensaft som även fungerar för fläder eller rallarros. Servera saften med stilla eller bubblande vatten eller som syrup bas till din cocktail.

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 20 st Syrenklasar
  • 3 st Citron
  • 5 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 10 st hallon (valfritt)

Beskrivning:

Skölj syrenklasarna, skiva citronerna och lÀgg allt tillsammans i en ren stor bunke.


Koka upp vatten och socker och slÄ det över syrenblommorna och citronen. Om du vill fÄ en rosa skimrande ton pÄ syrensaften sÄ lÀgg ner ett par hallon - fÀrska eller frysta.


LÄt svalna och plasta sedan och lÄt stÄ kallt i 2-3 dagar.Sila sedan av saften och hÀll upp i rena flaskor. Saften hÄller i kylskÄp eller som fryst lÀnge.


Detta recept kan du Àven anvÀnda för att göra saft av rallarros, flÀder eller annan blomsaft.