
Försommaren paketerad i en ljuvlig saft 🌸 Här är grundreceptet på Syrensaft som även fungerar för fläder eller rallarros. Servera saften med stilla eller bubblande vatten eller som syrup bas till din cocktail.
Ingredienser
- Övrigt:
- 20 st Syrenklasar
- 3 st Citron
- 5 dl vatten
- 5 dl strösocker
- 10 st hallon (valfritt)
Beskrivning:
Skölj syrenklasarna, skiva citronerna och lägg allt tillsammans i en ren stor bunke.
Koka upp vatten och socker och slå det över syrenblommorna och citronen. Om du vill få en rosa skimrande ton på syrensaften så lägg ner ett par hallon - färska eller frysta.
Låt svalna och plasta sedan och låt stå kallt i 2-3 dagar.Sila sedan av saften och häll upp i rena flaskor. Saften håller i kylskåp eller som fryst länge.
Detta recept kan du även använda för att göra saft av rallarros, fläder eller annan blomsaft.




