Förgyll höstens middagar med svamp, vi delar våra samprecept från skogens skörd med vintips. Botanisera bland kantareller, champinjoner, karljohan, trattkantareller, shiitake, portabello och andra svampar.
Förrätter
Jordärtskockor med rom, smetana, picklad lök & shiitake
Smörstekta kantareller med burrata och dill
Kantarelltoast med Västerbottenost och ricottakram
Sallad
Soppor
Broccoli och ädelostsoppa med kantarellsmörgås
Rostad palsternackssoppa med smörstekt svamp
Burgare
Portabelloburgare med halloumi och dilldressing
Chunky vegetarisk portabelloburgare
Pasta
Färsk gnocchi med svamp och tryffel
Hemgjord svamppasta med vitvinssås och salami milano
Öppenlasagne med ricotta, svampsås och smörstekta kantareller
Öppen lasagne med svamp, spenat, jordärtsskocka och ricotta
Vegetarisk husmanskost
Svampbiffar med mos, gräddsås och lingon
HUvudrätter
Stekt röding med kantarellsmör och rostade palsternackor
Ankbröst med rotselleri- och svamppure och blåbärssås
Fond